Çin-Gelişmiş Hava Müdahale Sistemi

 Çin Halk Cumhuriyeti Doğa Olaylarına Etki Edecek Sistem İçin Çalışıyor


Fırtına, dolu, yağmur vb. hava olaylarına etki etmek için ''gelişmiş hava müdahale sistemi'' üzerinde projeler yürüten Çin, yaklaşık 4 5 yıl içerisinde geniş ölçekli testlere başlayacak.


Çin Halk Cumhuriyeti, gerçekleşmekte olan hava olaylarını kontrol altına almak için ''gelişmiş hava müdahale sistemi'' adını verdiği bu önemli teknolojiyi 2025 yılına kadar hayata geçireceğini belirtti. Bahsedilen bu teknoloji ile ilgili çalışmalar ve deneyler yapacağını belirten Çin hükümeti, yapay bir şekilde yağmur yağdırmak için toplamda 5.5 milyon kilometrekarelik ve doluyu önlemek için ise 580bin kilometre karelik bir alanda çalışmalar gerçekleştirecek.

2035 yılında dünyaya yayılacak

Yapılan açıklamada, ''Çin Halk Cumhuriyeti, 2025 yılından itibaren gelişmiş bir hava müdahale sistemine tamamen sahip olacak. Afetlerin tahmini sayesinde tarımsal işlerin aktif bir şekilde devam ettirilebilmesi ile orman ve çayır yangınlarına anında müdahale etme imkanına katkı sağlayacak bu sistem, operasyon ağını 2035 yılı itibariyle dünya geneline yayacak.'' ifadeleri yer aldı.

Yorumlar

Popüler Yayınlar